Białka roślinne z dodatkiem funkcjonalnych aminokwasów/li>
Aż 19g białka w porcji
Bez laktozy i glutenu
Tylko naturalnie występujący cukier
Bez aspartamu i konserwantów
Bez GMO
W przeciwieństwie do pokarmów odzwierzęcych, pokarmy roślinne nie są kompletnymi źródłami białka, co oznacza, że nie zawierają wszystkich niezbędnych aminokwasów, których potrzebuje organizm. Jednakże uzupełniając je (kombinacją różnych źródeł białka roślinnego) można uzyskać pełnowartościowy kompleks białkowy.
Vegan protein łączy dwa źródła białka, które doskonale się uzupełniają - białko ryżowe, które zawiera trochę lizyny, ale jest bogate w aminokwasy zawierające siarkę (takie jak cysteina i metionina) oraz białko groszku, które zawiera mniej aminokwasów zawierających siarkę, ale za to bogatsze w lizynę. Ta doskonała baza została wzbogacona o kolejne dodatki.
Mąka quinoa Starożytni inkowie uważali ten popularny składnik nowoczesnej kuchni za matkę wszystkich zbóż, chociaż jest to tylko „pseudo zboże”. Zawiera mniejszą ilość węglowodanów niż typowe zboża, ale zawiera więcej białka (16%). Co więcej, jest doskonałym źródłem minerałów, takich jak potas, wapń, magnez oraz żelazo. Jagody acai pochodzące z amazońskich lasów deszczowych, posiadają bardzo wysoką wartość ORAC (Międzynarodowy standard zdolności absorpcji rodników tlenowych). Jagody goji (znane także kolcowojem pospolitym) były wykorzystywane w Chinach przez tysiące lat jako afrodyzjak. Owalny, jasnoczerwony owoc o smaku przypominającym mieszankę wiśni i jagody zwiera 8 egzogennych aminokwasów i bardzo dużo witaminy C.