BIO Turmeric powder - egzotyczna przyprawa, dzięki której możesz wzbogacić swój organizm o witaminy, minerały, błonnik, białko i flawonoidy
BIO Turmeric powder o najwyższej jakości BIO produkowana jest z suszonego korzenia kurkumy, zwanego również szafranem indyjskim, który stosowany jest w medycynie i ziołolecznictwie od wieków. Dzieje się tak ze względu na wyjątkową ilość składników odżywczych, które zawiera kurkuma. Należą do nich witaminy, minerały, błonnik czy białko. Szczególnie wyjątkowym składnikiem są flawonoidy, a konkretnie kurkumina, która, jak wszystkie antyoksydanty, bierze udział w zapewnieniu ogólnego zdrowia organizmu. Ponadto kurkumina jest odpowiedzialna za specyficzny żółty kolor kurkumy. Znana jest również z pikantnego smaku, dzięki czemu możesz dodawać proszek do wszystkich ulubionych potraw i nadać im odrobinę egzotyki.
To, co sprawia, że kurkuma jest wyjątkowym superfood, to jej bogata zawartość błonnika i białka. Już dwie łyżeczki (5 g) pomogą ci zwiększyć spożycie błonnika o 0,7 g, a białka o 0,5 g. BIO Turmeric powder jest również odpowiednia dla wegetarian i wegan, dzięki swojemu czystemu składowi roślinnemu.
BIO Turmeric powder i jej zalety
- wykonana z suszonego korzenia kurkumy
- jest najwyższej jakości bio
- zawiera flawonoid kurkuminę
- ma właściwości antyoksydacyjne
- pełna witamin i minerałów
- zawiera 13 g błonnika w 100 g proszku
- zawiera 10 g białka w 100 g proszku
- jest odpowiednia zarówno dla wegetarian, jak i wegan
Składniki
Bio kurkuma w proszku.
Spożycie
Przyjmować 2 łyżeczki (5 g) dziennie. Dodawać do ulubionego napoju lub posiłku.
Tabela wartości odżywczych
Wartości odżywcze
w 100 g w 5 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 1 652 kJ / 395 kcal 82,6 kJ / 19,75 kcal
Tłuszcz 11,5 g 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4 g 0,2 g
Węglowodany 53,6 g 2,7 g
w tym cukry 3 g 0,2 g
Błonnika 13 g 0,7 g
Białko 10 g 0,5 g
Sól 0,1 g 0,1 g
Uwaga
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego.
Alergeny: Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych i soi.