Jakie jedzenie pod namiot?
Dobrze wyposażony namiot turystyczny to podstawa. Powinna znaleźć się w nim nie tylko karimata turystyczna, śpiwór turystyczny czy wielofunkcyjny scyzoryk, ale także prowiant, który pozwoli cieszyć się urlopem bez konieczności poszukiwania najbliższych sklepów, czy lokali gastronomicznych.
Pierwszym, co przychodzi do głowy podczas przygotowywania jedzenia na biwak, są gotowe produkty zamknięte w konserwach. Smak pasztetu czy konserwy turystycznej to niemal nostalgiczne wspomnienie, przywodzące na myśl dawne obozy harcerskie. Nie wszystkim jednak uśmiecha się takie jedzenie na biwak, szczególnie jeżeli w perspektywie mamy dłuższy wyjazd pod namiot. Co zabrać na kemping do jedzenia? Wszystko zależy od tego, czy zabierasz ze sobą ułatwienie, jakim jest lodówka turystyczna. W niej bowiem możesz przechowywać jedzenie kempingowe, które bez chłodu szybko się psują – między innymi jogurty, wędliny czy mięso na grilla.