PRZYGOTOWANIE
1/ Włożyć ziarna do wiadra i zalać wodą (5 cm powyżej ziaren).
2/ Moczyć przez 48 godz. (etap fakultatywny: dodać cukier)
3/ Gotować ziarna przez 45 minut w wodzie, w której się moczyły.
4/ Przechowywać w wodzie, w której się gotowały, w hermetycznie zamykanym wiadrze.
Informacje
Skład: kukurydza żółta
Rozmiar ziaren: > 6 mm
Waga netto: 5 kg
Skład analityczny:
proteiny brutto 8,2%,
tłuszcze brutto 3,8%
minerały: 1,2%,
celuloza brutto: 2,2%,
sód 0%,
zawartość wody 4,6%
Numer pozwolenia: NL 211366
Surowiec przeznaczony do żywienia karpi.Produkt wyprodukowany w Holandii.
Gwarancja
2
Waga
5 kg
Skład
Materiał główny: 100.0% Kukurydza