ZALETY STOSOWANIA WHEY PROTEIN
Whey Protein doskonale uzupełnia niedobór białka powstający przy jego zwiększonym zapotrzebowaniu, szczególnie w sportach wyczynowych, kulturystyce oraz w czasie diet redukcyjnych.
Białko jest niezbędne w procesie wzrostu, przy regeneracji tkanek, komórek i narządów, oraz przy syntezowaniu hormonów,a także biorą udział w procesach trawiennych. Białko jest obecne i niezbędne niemal w każdym aspekcie funkcjonowania organizmu człowieka.
JAK SPOŻYWAĆ ODŻYWKĘ WHEY PROTEIN?
Wymieszać w 150 ml wody 1 miarkę WHEY PROTEIN (miarka załączona) w shakerze.
W celu uzyskania bardziej aksamitnego napoju możesz wymieszać WHEY PROTEIN z mlekiem. WHEY PROTEIN doskonale się sprawdzi jako dodatek do fit wypieków i deserów.
CZY MOŻNA SPOŻYWAĆ WHEY PROTEIN W OKRESIE REDUKCJI WAGI?
WHEY PROTEIN zawiera w każdej porcji aż 21g białka, które wspiera budowę i utrzymanie masy mięsniowej a jednocześnie zaledwie 3,9g węglowodanów. Dzięki temu WHEY PROTEIN doskonale nadaje się do stosowania w okresie redukcji wagi ciała.
ZALECENIA DOT. UŻYTKOWANIA
Należy stosować 1 do 2 porcji dziennie. Jedna porcja to 30g rozpuszczona w 150ml wody lub mleka.
Produkt nie może być używany jako substytut zróżnicowanej diety, jest skierowany głównie do osób trenujących. Nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennej. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
TABELA WARTOŚCI ODŻYWCZYCH
TABELA WARTOŚCI ODŻYWCZYCH:100g | 30g
Wartość energetyczna: 403 kcal | 121 kcal
Tłuszcze: 6,66g | 2 g
W tym nasycone kwasy tłuszczowe: 3,66g | 1,1g
Węglowodany: 15,66g | 4,7g
W tym cukry: 6,33g | 1,9g
Białko: 70g | 21g
Sól: 1g | 0,3g
Skład
Koncentrat białka serwatki (z mleka), dekstroza, stabilizator E414, emulgator: lecytyna sojowa/słonecznikowa, chlorek sodu, aromat, substancja słodząca: sukraloza. Produkt może zawierać orzechy i białka jaj.
Porady dotyczące przechowywania
Po użyciu opakowanie należy zawsze zamykać. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Ograniczenia
Może zawierać śladowe ilości lecytyny, orzechów i innych białek